"Ceciel heeft me geleerd mijn passie voor schrijven kwalitatief vorm te geven.
Nu heb ik geen ondersteuning meer nodig en mijn blogs worden grif gelezen."
Auteur die een schrijftraining volgde, november 2013


Ik kan u op verschillende manieren ondersteunen bij het schrijven van blogs:
  • ghostwriting
    Voor auteurs die geen tijd hebben of bijvoorbeeld dyslectisch zijn, fungeer ik graag als ghostwriter. De auteur levert informatie aan en ik vraag door naar de kern van de over te brengen boodschap. Die informatie kan bestaan uit flarden tekst, verwijzingen naar internet, een film van een toespraak, wat dan ook. Op basis daarvan schrijf ik de blog, waarbij ik mijn stijl aan die van de auteur aanpas. Vaak is de auteur al met de eerste versie tevreden. Zo niet dan nemen we door wat er ontbreekt of anders moet, en volgt een herziening.
  • schrijftraining
    Het andere einde van het spectrum is een schrijftraining. De auteur schrijft zelf en stuurt mij dat toe. Ik analyseer de tekst, we spreken af en ik geef aan welke wijzigingen gewenst zijn en waarom. Voorzien van schrijftips gaat de auteur vervolgens weer zelf aan de slag. Zo leert de auteur steeds beter schrijven en doet het helemaal zelf.
  • tekstredactie plus schrijftips
    In het midden van het spectrum zit tekstredactie plus schrijftips. Daarbij levert de auteur de blog digitaal aan. Die redigeer ik binnen een paar dagen, voorzien van opmerkingen en schrijftips. De auteur neemt die opmerkingen en tips mee bij het schrijven van een volgende blog. Tot hij of zij geen tips meer nodig heeft. Vaak hoor ik na de redactie van de auteurs terug: "Gelukkig, het is nog steeds mijn stuk" of "Alsof ik het zelf geschreven heb". En dat is ook precies de bedoeling.
Tarieven
Aan ZZP-ers en particulieren lever ik tekstredactie plus schrijftips vanaf 45 euro ex BTW per blog. Denk daarbij aan een blog van maximaal 1 A4-tje (450-550 woorden). Wilt u informatie over mijn zakelijke tarieven en de tarieven voor ghostwriting en schrijftrainingen? Aarzel niet om even contact op te nemen: ceciel@fruijtiertekst.nl


De kern van de zaak, daar draait het om
Ik houd van zinnig taalgebruik. Er wordt zoveel onzin geschreven. Maar soms heb ik gewoon zin om te schrijven, zinnig of niet. Dus schrijf ik zelf ook blogs. Bespiegelingen over taal, beeldvorming, geologie, zin en onzin. Soms langzinnig, soms puntig. Soms letterlijk, soms figuurlijk. Steeds ga ik op zoek naar de kern of bron van de zaak.